Tu cand ai cumparat ultima data o icoana? Poate nu ai gasit-o inca pe cea a sufletului Tau! Caut-o si o vei afla!

De multe ori m-am intrebat de ce oamenii nu cumpara mai multe icoane, sau nu doneaza unei biserici una.

Asa este , icoana nu este un bun strict necesar, asta numai aparent vorbind. Dar multe lucruri nu sunt necesare si totusi foarte multi oameni cheltuiesc sume mari de bani pe ele.

Foarte multi oameni care desi au bani, nu au un suflet de crestin si trateaza icoana pe care o au sau o cumpara, ca un alt obiect de decor in casa, si ii intereseaza mai mult daca se potriveste rama cu mobila decat daca icoana le transmite harul si credinta in Sfantul pictat in icoana.

ICOANA IN CASA CRESTINULUI , ESTE POARTA CATRE DUMNEZEU A SUFLETULUI SI A MINTII dar si POARTA PRIN CARE SFINTII COBOARA LA NOI.

Nu trebuie sa existe o casa fara Dumnezeu si deci fara o icoana.

Nu te zgarci atunci cand cumperi o icoana, pentru ca sfantul si ajutorul pe care il vei cere cand te vei ruga la ea, nu are pret. Icoana nu o schimbi ca pe o pereche de pantofi sau o haina, ea este o lucrare de arta care cu trecerea timpului isi creste valoarea, dar este si lucrarea lui Dumnezeu, prin Duhul Sfant ce indruma mana pictorului in timp ce o realizeaza.

De aceea recomand sa incercati sa luati icoane pictate, unicat, si nu din cele comerciale realizate in serie care NU TRAIESC. Desi sunt frumoase la ochi , nu transmit nimic cand le privesti.

Mi s-a intamplat de multe ori sa pictez o icoana fara un destinatar anume, si dupa un timp ea sa fie indragita de cineva foarte mult ca si cum as fi realizat-o special pentru acela.

Fiecare icoana trensmite fiecaruia dintre noi sentimente diferite, unora le transmite candoare, bunatate, tristete, nadejde, dragoste, credinta , ne trimite cu gandul la frumusetea lui Dumnezeu , sau unora poate nu le transmite nimic.

De aceea cred cu tarie ca fiecare are undeva o icoana pictata pentru sufletul lui, nu trebuie decat sa o caute si o va gasi. Aceasta este icoana care atunci cand te vei ruga la ea iti a transmite linistea si pacea Domnului.

Dar icoanele pe care le donezi?

Atunci cand oferi jertfa ta la altar o icoana , sfantul acela pururea te va pomeni inaintea lui Dumnezeu, si darul si osteneala ta se va intoarce insutit pentru ca ai impodobit Casa Domnului. Iar preotul te va pomeni mereu ca binefacator la orice sfanta slujba, pururea, atat cat biserica va ramane in picioare.

Iata cat de mult vei fi rasplatit pentru osteneala ta , facuta pentru a plati acea icoana.

Icoana pe care o faci cadou este cel mai de pret lucru pe care il poti darui cuiva, pentru ca il daruiesti pe Hristos prezent in ea. Iar rugaciunile celui care se va ruga la ea te vor insoti si pe tine toata viata.

DECI NU UITA SA DARUIESTI, SI SA STRANGI COMORI IN CER SI NU COMORI PE PAMANT, PE CARE NU LE VEI LUA CU TINE CAND VEI FI IN FATA LUI HRISTOS!

THEODOROS ART

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *