Sfanta Sofia si cele trei fiice- Credinta, Nadejdea si Dragostea- Un exemplu desavarsit al dragostei de mama!

Sfanta Sofia si cele trei fiice- Credinta, Nadejdea si Dragostea- Un exemplu desavarsit al dragostei de mama!

Sfanta Mare Mucenita Sofia si fiicele sale, Pistis, Elpis si Agapis sunt praznuite pe 17 septembrie. Au vietuit in Italia si au patimit in timpul domniei lui Adrian (117-138). Sofia, nume grecesc, inseamna intelepciune. Ea a avut trei fiice pe care si le-a botezat cu numele celor trei virtuti teologice: Pistis – credinta, Elpis – nadejde si Agapis – dragoste.

Pentru ca au refuzat, imparatul a poruncit sa fie omorate doar fiicele, ca mama sa sufere mai mult, nu doar chinurile pedepselor ci si pierderea fiicelor. Fetele au fost martirizate in anul 137. Cand au primit moartea Pistis avea 12 ani, Elpis 10 ani si Agapis noua ani.

Sofia a luat trupurile celor trei fiice si le-a ingropat pe un deal, in afara cetatii. Dupa trei zile de rugaciune la mormantul acestora, si-a dat duhul in mainile Domnului.

Mormintele Sfintei Sofia si a fiicelor sale Pistis, Elpis si Agapis au fost localizate pe drumul roman Via Aurelia. Deasupra acestor morminte s-a ridicat Biserica “Sfantul Mucenic Pangratie“.

Iata adevarata dragoste de mama, care se ingrijeste de mantuirea sufletului copilului ei, si suferinta si jertfa pamanteasca este doar o cununa a vietii ceresti. Noi mult ne ingrijim pentru viata pamanteasca a copilului, pentru hrana si ingrijirea trupului lui , insa nu constientizam ca cel mai important este sufletul copilului nostru pe care il putem ajuta sa traiasca si aici si vesnic in bucurie sau il putem indrepta spre chinul si nefericirea vesnica si pe pamant si in cer.

De aceea mamelor, incercati sa va ingrijiti mai mult de sufletul copilului nostru, insuflandu-i inca de aici cele trei virtuti ” Credinta, Nadejdea, Dragostea”

Sfanta Sofia si fiicele- Icoana realizata pe lemn, in tehnica bizantina cu foita de aur de 22k. Dimensiune 35X45 cm
Sfanta Mucenita Sofia si fiicele- Icoana realizata pe lemn, in tehnica bizantina cu foita de aur de 22k.
Dimensiune 35X45 cm
Sfanta Sofia si fiicele- DETALIU_Icoana realizata pe lemn, in tehnica bizantina cu foita de aur de 22k. Dimensiune 35X45 cm
Sfanta Mucenita Sofia si fiicele- DETALIU_Icoana realizata pe lemn, in tehnica bizantina cu foita de aur de 22k.
Dimensiune 35X45 cm
Sfanta Sofia si fiicele- Icoana realizata pe lemn, in tehnica bizantina cu foita de aur de 22k. Dimensiune 35X45 cm
Sfanta Mucenita  Sofia si cele trei fiice- Icoana realizata pe lemn, in tehnica bizantina cu foita de aur de 22k.
Dimensiune 35X45 cm

 

Sfanta Sofia si fiicele- Icoana realizata pe lemn, in tehnica bizantina cu foita de aur de 22k. Dimensiune 35X45 cm
Sfanta Mucenita Sofia si cele trei fiice- Icoana realizata pe lemn, in tehnica bizantina cu foita de aur de 22k.
Dimensiune 35X45 cm

Theodoros Art

ceraselaciuca@yahoo.com

9 Responses

    Buna seara!
    As Dori as achizitionez unable din aceste icoane,cum procedez?
    Let puteti trimite si in strainatate?

    Ce pret are icoana Sfanta Mucenita Sofia si cele trei fiice- Icoana realizata pe lemn, in tehnica bizantina cu foita de aur de 22k, dimensiune 35X45 cm ?

    Ce pret are icoana cu Sfanta mucenita Sofia si ficele sale??

      Buna ziua! Ce pret are icoana cu sfanta sofia si fiicele ?

    Buna ziua
    Cat costa aceasta icoana si in cat timp se poate trimite ( plata icoanei si transportul achitate la primirea coletuluite ).Va multumesc.
    Geta Soare

    ret are icoana Sfanta Mucenita Sofia si cele trei fiice- Icoana realizata pe lemn, in tehnica bizantina cu foita de aur de 22k, dimensiune 35X45 cm ?

    re icoana Sfanta Mucenita Sofia si cele trei fiice- Icoana realizata pe lemn, in tehnica bizantina cu foita de aur de 22k, dimensiune 35X45 cm ?

    oana Sfanta Mucenita Sofia si cele trei fiice- Icoana realizata pe lemn, in tehnica bizantina cu foita de aur de 22k, dimensiune 35X45 cm ?

    a Sfanta Mucenita Sofia si cele trei fiice- Icoana realizata pe lemn, in tehnica bizantina cu foita de aur de 22k, dimensiune 35X45 cm ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *