Sfantul Nou Mucenic EVGHENIE Ostasul -- Un tanar ce si-a iubit crucea si pe Hristos mai presus de propria viata!

Sfantul Nou Mucenic EVGHENIE Ostasul -- Un tanar ce si-a iubit crucea si pe Hristos mai presus de propria viata!

Sfantul Nou Mucenic EVGHENIE OSTASUL, sfant al zilelor noastre, ce si-a iubit credinta si crucea pe care o purta la gat mai mult decat propria viata.

Evghenie Rodionov, soldatul rus care implinea 19 ani exact in ziua martirizarii sale. La 23 mai 1996, Sfantul Mucenic Evghenie a fost executat prin taierea capului de rebelii ceceni, pentru ca a refuzat sa se lepede de Hristos si sa-si scoata de la gat cruciulita pe care o purta din copilarie. Mama acestuia a primit si filmarea video a executiei , care este cutremuratoare si greu de urmarit, de noi, dar mai mult de aceasta mama ce isi cauta copilul plecat de acasa.

Aceasta executie ,care se intalneste publicata pe internet, mi-a cutremurat sufletul cand am privit-o, si care m-a facut sa inteleg cu adevarat taria credintei mucenicilor, oameni la trup ca si noi, dar cu suflet mai puternic si mai luminos decat soarele.

Acest copil , prin curajul si nevinovatia sufletului sau , a murit prin aceasta executie groaznica, pe care va sfatuiesc sa o urmariti, ca sa puteti vedea si intelege , ce este cu adevarat credinta si jertfa pentru Hristos.

Sfantul Mucenic Evghenie Ostasul_ Icoana realizata pe lemn, in tehnica bizantina, cu foita de aur de 22k. Dimensiuni A4
Sfantul Mucenic Evghenie Ostasul_ Icoana realizata pe lemn, in tehnica bizantina, cu foita de aur de 22k.
Dimensiuni A4
Sfantul Mucenic Evghenie Ostasul_ DETALIU-Icoana realizata pe lemn, in tehnica bizantina, cu foita de aur de 22k. Dimensiuni A4
Sfantul Mucenic Evghenie Ostasul_ DETALIU-Icoana realizata pe lemn, in tehnica bizantina, cu foita de aur de 22k.
Dimensiuni A4

THEODOROS ART

ceraselaciuca@yahoo.com

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *