SFANTUL CUVIOS ILARION CEL NOU- Cinstitor al sfintelor icoane si mare dascal al vietii traite in jertfa pentru Hristos!

Sfântul Ilarion cel Nou, egumenul Mănăstirii Palechitului şi-a pus viaţa în slujba Domnului de la o vârstă fragedă şi a petrecut mulţi ani ca pustnic. Pentru viaţa sa sfântă, fără cusur, a fost hirotonit preot şi mai apoi egumen al Mănăstirii Palechitului, de lângă Dardanele. Sf. Ilarion a primit de la Dumnezeu darul înaintevederii şi a facerii de minuni.

Prin rugăciune a adus ploaia în timpul unei secete şi asemeni profetului Elisei a despărţit apele unui râu, a izgonit fiarele rele de pe holde, le-a umplut mrejele pescarilor cu peşte atunci când nu puteau pescui nimic şi a făcut multe alte minuni. Mai mult de atât, el vindeca bolnavii şi izgonea demonii.

Sf. Ilarion a pătimit în Joia cea Mare şi Sfântă în anul 754, când comandantul de armată Lakhanodrakon a atacat pe neaşteptate mănăstirea Palechitului în căutarea închinătorilor la icoane intrând cu forţa în biserică şi în timpul slujbei care se ţinea a aruncat Sfintele Daruri pe jos. Atunci au fost arestaţi patruzeci şi doi de călugări, puşi în lanţuri, trimişi la Edessa şi ucişi. Cei rămaşi au fost oribil mutilaţi  bătuţi, arşi, mânjiţi pe faţă cu smoală şi unora li s-a tăiat nasul. Sf. Ilarion a murit în timpul acestei persecuţii pentru că a cinstit sfintele icoane.

Sfântul Ilarion cel Nou- Icoana pe lemn, realizata in tehnica bizantina, cu foita de aur de 22k, si aplicatii de pietre semipretioase.  Dimensiuni 116cmX68 cm
Sfântul Ilarion cel Nou- Icoana pe lemn, realizata in tehnica bizantina, cu foita de aur de 22k, si aplicatii de pietre semipretioase.
Dimensiuni 116cmX68 cm
Sfântul Ilarion cel Nou-  DETALIU- Icoana pe lemn, realizata in tehnica bizantina, cu foita de aur de 22k, si aplicatii de pietre semipretioase.  Dimensiuni 116cmX68 cm
Sfântul Ilarion cel Nou- DETALIU- Icoana pe lemn, realizata in tehnica bizantina, cu foita de aur de 22k, si aplicatii de pietre semipretioase.
Dimensiuni 116cmX68 cm
Sfântul Ilarion cel Nou- DETALIU-Icoana pe lemn, realizata in tehnica bizantina, cu foita de aur de 22k, si aplicatii de pietre semipretioase.  Dimensiuni 116cmX68 cm
Sfântul Ilarion cel Nou- DETALIU-Icoana pe lemn, realizata in tehnica bizantina, cu foita de aur de 22k, si aplicatii de pietre semipretioase.
Dimensiuni 116cmX68 cm
Sfântul Ilarion cel Nou- DETALIU- Icoana pe lemn, realizata in tehnica bizantina, cu foita de aur de 22k, si aplicatii de pietre semipretioase.  Dimensiuni 116cmX68 cm
Sfântul Ilarion cel Nou- DETALIU- Icoana pe lemn, realizata in tehnica bizantina, cu foita de aur de 22k, si aplicatii de pietre semipretioase.
Dimensiuni 116cmX68 cm

 

THEODOROS ART

ceraselaciuca@yahoo.com

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *