RUGACIUNEA LA REVARSATUL ZORILOR- Cea mai minunata si cuprinzatoare rugaciune, care poate fi citita oricand, si de oricine doreste sa traiasca pururea alaturi de Hristos!

Aceasta minunata rugaciune am primit-o intamplator in timpul unei slujbe, parca din mana lui Hristos. Este cu totul deosebita si cuprinzatoare, si doresc cu multa bucurie si dragoste sa v-o impartasesc.

Mie mi-a adus mult ajutor si liniste sufleteasca, si fiind destul de scurta poate fi citita oricand.

Doamne ajuta!

 

RUGACIUNE    LA     REVARSATUL    ZORILOR

   Doamne Cel vesnic si Facatorul a toate, Care in bunatatea ta cea nepatrunsa m-ai chemat in aceasta viata, care ai revarsat peste mine harul botezului si Pecetea Duhului Sfant, Care ai sadit in mine dorinta de a te cauta pe Tine , singurul adevaratul Dumnezeu, asculta rugaciunea mea. N-am viata, nici lumina, nici bucurie, nici intelepciune, nici tarie fara numai in Tine.

    Dar Tu ai spus ucenicilor Tai: Tot ce veti cere in rugaciune cu credinta, veti primi, si : Orice veti cere in numele meu, voi face voua”

    De aceea indraznesc sa te chem, pazeste-ma de orice prihana a trupului si a duhului. Invata-ma sa ma rog cum se cuvine. Binecuvanteaza aceasta zi pe care ai dat-o slugii Tale nevrednice. Cu puterea binecuvantarii Tale fa-ma in stare sa graiesc si sa lucrez in toata vremea spre slava Ta cu Duh curat, cu smerenie, rabdare, dragoste , pace, curaj,si intelepciune, dandu-mi de-a pururea seama de prezenta Ta.

Doamne Dumnezeule, in necuprinsa Ta bunatate, arata-mi calea voii Tale, si da-mi sa umblu in fata Ta fara de pacat.

Tu Doamne, tu stii cele de care am nevoie, cunosti orbirea si nestiinta mea, cunosti neputinta si stricaciunea sufletului meu, dar nici durerea si intristarea mea nu-Ti sunt ascunse Tie.

   De aceea, Te rog, asculta rugaciunea mea si prin Duhul Tau Cel Sfant invata-ma calea pe care sa merg; iar atunci cand vointa mea cea ticaloasa ma va conduce pe alte carari, nu ma cruta Doamne, ci sileste-ma sa ma intorc la Tine. Prin puterea iubirii Tale, fa-ma sa ma tin cu tarie de ceea ce este bine.

   Pazeste-ma de tot cuvantul sau fapta care strica sufletul, de orice porniri care nu gasesc buna placere inaintea Ta si-l ranesc pe semenul meu.

Invata-ma ce trebuie sa spun si cum trebuie sa vorbesc. Daca e voia Ta sa nu raspund, fa-ma sa tac in duh de pace, sa nu intristez, nici sa-i ranesc pe semenii mei. Aseaza-ma in calea poruncilor Tale si pana la ultima mea suflare sa nu ma lasi sa ratacesc departe de lumina indreptarilor Tale ca poruncile Tale sa fie singura lege a fiintei mele pe acest pamant in veci.

  Doamne rogu-Te , ai mila de mine. Pazeste-ma in intristarea si nenorocirea mea si nu ascunde calea mantuirii Tale de la mine. In nebunia mea, Dumnezeule, cer de la Tine lucruri multe si mari, dar imi aduc aminte pururea de rautatea mea, de ticalosia si josnicia mea. Miluieste-ma! Nu ma indeparta de la fata Ta din pricina nevredniciei mele. Ci sporeste in mine cunostinta acelei nevrednicii si da-mi mie , celui mai rau dintre toti oamenii, sa Te iubesc pe Tine asa cum ai poruncit: Din toata inima mea si din tot sufletul meu, si din tot cugetul meu, si cu toata taria mea, din toata fiinta mea.

   Da Doamne, prin Duhul Tau cel Sfant, invata-ma dreapta judecata si cunostinta. Da-mi sa cunosc adevarul Tau inainte de a intra in mormant. Tine-ma in aceasta viata in aceasta lume ca sa iti pot aduce pocainta dupa vrednicie. Nu ma lua la jumatatea zilelor mele, nici cand mintea mea e oarba inca. Cand Iti binevaplacea sa pui capat vietii mele, da-mi de veste mai inainte ca sa-mi pot pregati sufletul meu sa vina inaintea Ta. Fii cu mine Doamne, in acel ceas infricosator si da-mi bucuria mantuirii Tale.Curateste-ma de toate gandurile tainice, de toata rautatea ascunsa intru mine, si da-mi raspuns bun la scaunul Tau de judecata.

   Doamne in mare mila Ta, si necuprinsa Ta dragoste de oameni, asculta rugaciunea mea!

 

(Aceasta rugaciune a arhimandritului Sofronie(1896-1993), intemeietorul manastirii Sfantul Ioan Botezatorul, de la Essex- Anglia se afla in volumul sau, “Rugaciunea experienta Vietii Vesnice “, editura Deisis, Sibiu, 2007, pp 69-71)

 

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *