Ai In Casa Ta Macar O Icoana? Daca Nu Ai,Afla Acum Cat de Importanta Este si Cum Te Poate Ajuta!

Ai In Casa Ta Macar O Icoana? Daca Nu Ai,Afla Acum Cat de Importanta Este si Cum Te Poate Ajuta!

  Icoana din casa Ta arata credinta din sufletul Tau! Icoana pe care o ai agatata in perete este poarta prin care Domnul Hristos si Maica Domnului se coboara in sufletul tau la rugaciune.

De aceea este bine sa avem in casele noastre icoane pictate pe lemn dupa randuiala Bisericii, sfintita si mereu ingrijita. Sufletul care este aproape de Dumnezeu mereu se va ingriji de icoana la care se roaga, o a sterge de praf, o va tamaia, si o va saruta in rugaciune cu credinta.Dar sufletul care este departe de Hristos o va uita intr-un colt al casei, prafuita si neingrijita. Ori va fi tratata ca pe un obiect de decor fara a se folosi de darurile ce ni se transmit prin rugaciunea fierbinte in fara icoanei Mantuitorului, a Maicii Domnului sau a sfintilor ocrotitori.

Este foarte important sa distingem icoana de tabloul religios. Icoana ne arata chipul indumnezeit al Mantuitorului, al Maicii Domnului si al Sfintilor, iar tabloul religios infatiseaza chipul omenesc al acestora.

Icoana daruita
In traditia noastra, se pastreaza credinta ca e bine ca icoana sa o primesti in dar. Se spune ca este bine ca nasul sa daruiasca prima iconita la Botez. El poate oferi icoana cu chipul Sfantului al carui nume il poarta copilul. La fel si nasii de cununie este bine sa ofere finilor icoana Sfantului pe care il doresc sa fie ocrotitor al casei si al familiei nou intemeiate. Parintii pot oferi o icoana copiilor cand se muta in casa noua.

Insa daca acest lucru nu se intampla ingrijestete chiar tu de Icoana Casei Tale. Si nu te gandi la cheltuiala, pentru ca nu cumperi o pereche de pantaloni sau un televizor nou, ci cumperi Icoana ce te va indruma toata viata ta in lungul drum al vietii de familie. Este icoana la care te vei ruga atunci candva fi bine dar si cand va fi greu,cand vor veni pe lume copiii si te vei ingriji de ei. Icoana la care te vei ruga cand vei fi tu sau copii bolnav pentru ca Dumnezeu sa iti dea sanatate si bucurii.

De aceea si darul Tau lui Dumnezeu prin cumpararea Icoanei trebuie sa fie pe masura cererilor tale. Nu te multumi cu o icoana din hartie lipita pe lemn si ieftina pentru ca aceasta nu iti va transmite niciodata trairea si sentimentele de care ai nevoie ca sa te rogi cu adevarat .

Si poate va fi Icoana pe care o vei darui copiilor tai spre calauzirea si ocrotirea vietii lor. Icoana mostenita de la parinti reprezinta cea mai trainica legatura intre stramosi si urmasi. Icoana veche, in fata careia s-au rugat parintii, bunicii si strabunicii nostri poarta incarcatura credintei si rugaciunilor acestora.

Este bine sa amenajam un loc special pentru rugaciune (un loc mai ferit din casa, in partea de rasarit, in jurul unei icoane).

Icoana protectoare a familiei este Icoana Maicii Domnului cu Pruncul in Brate. Caci Maica Domnului este mama noastra a tuturor si cea care se roaga pentru cei care isi intemeiaza o familie si dau nastere copiilor, avand mare grija de sufletul lor curat.

Dar sigur ca nu trebuie sa existe Casa fara Icoana Mantuitorului Hristos,”Cel ce este Calea Adevarul si Viata”. El a intemeiat familia ca nucleu al lumii pe care se zideste mantuirea noastra a fiecaruia.

Icoana Sfantului Caruia ii purtam numele trebuie sa se afle si ea la locul de rugaciune al casei caci el este mijlocitorul nostru catre Dumnezeu si intrumatorul nostru pe calea savarsirii binelui. El este adevaratul nostru model de viata.

Toate acestea trei nu trebuie sa lipseasca din viata crestinului pentru ca Duhul Sfant sa ocroteasca Casa Ta, pe cel de langa tine si pe copii tai. Dar nu le lasa uitate intr-un colt ci adu-le cinstirea cuvenita prin rugaciune cu credinta tare.

Candela
In locul nostru de rugaciune trebuie sa avem obligatoriu o candela cu ulei si fitil. Trebuie sa foloseasca pentru ardere ulei curat sau ceara curata. Este bine ca aceasta sa farie in permanenta aprinsa (daca nu, macar in zilele de sarbatoare si duminica).Candela aprinsa este lumina vie a lui Dumnezeu ce va lumina si va ocroti sufletele casei in care ea sta aprinsa. Este ca o faclie ce strajuieste portile cetatii, este jertfa nesangeroasa pe care o aducem impreuna cu rugaciunile noastre lui Dumnezeu.

Chiar si atunci cand este in calatorie un om, lumina candelei din casa il pazeste, iar daca se intampla o moarte napraznica acesta a avut lumina si nu a trecut la Domnul fara lumanare, cum se spune in popor.

Fa-ti in casa ta un mic altar si adu-ti aminte de Domnul in vreme de bucurie ca si El sa isi aduca aminte de tine in vremea necazului tau! 

Amin!

Maica Domnului Dulcea Sarutare- Icoana pe lemn , realizata in tehnica bizantina, cu foita de aur de 22k. Dimwnsiunw A5 ( 15X20 cm)
Maica Domnului Dulcea Sarutare- Icoana pe lemn , realizata in tehnica bizantina, cu foita de aur de 22k.
Dimwnsiunw A5 ( 15X20 cm)
Sfantul Ierarh Nectarie- Icoana realizata pe lemn, in stil bizantin cu foita de aur de 24K, si aplicatii de pietre semipretioase. Dimensiuni 22X18 cm
Sfantul Ierarh Nectarie- Icoana realizata pe lemn, in stil bizantin cu foita de aur de 24K, si aplicatii de pietre semipretioase.
Dimensiuni 22X18 cm
Cina cea de Taina- Icoana pe lemn, realizata in tehnica bizantina, cu foita de aur de 22k. Dimensiuni 30cm X42cm,  A3
Cina cea de Taina- Icoana pe lemn, realizata in tehnica bizantina, cu foita de aur de 22k.
Dimensiuni 30cm X42cm, A3

 

THEODOROS ART

ceraselaciuca@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *