DESPRE MINE !

Hristos a Inviat!

As dori sa ne cunoastem, si sa va spun cateva lucruri despre mine.

Ma numesc Elena Cerasela, si am trei baieti Theodor, Andrei si Stefan. Am terminat Facultatea de Teologie, Univ. Bucuresti-sectia Patrimoniu Cultural 2005, si Master- conservarea si restaurarea picturilor murale – Facultatea de Arte Bucuresti 2007.


Dar inca nici acum nu stiu de ce Dumnezeu in marea Sa intelepciune m-a ales pe mine ca sa fiu mana prin care El sa lucreze la Sfant chipul Sau –ICOANA. Pana la terminarea liceului drumul meu in viata fusese deja ales- medicina. Dar multe si minunate sunt cararile Domnului, si desi nu pusesem mana vreodata pe o pensula ca sa pictez o icoana, iata ca la indrumarea unui preot din parohie si cu ajutorul si dragostea pentru arta a catorva profesori dedicati, am reusit in cateva luni sa intru la Facultatea de Teologie. Pentru toti a fost o minune pentru ca nimeni nu putea sa imi asigure reusita.Nu sunt acum un medic stralucit ci sunt un pictor smerit care incearca sa inmulteasca talantul pe care Hristos i l-a dat.

Iata ca Maica Domnului asa a randuit pentru mine, si de atunci am invatat ce este o ICOANA, cum se picteaza o ICOANA si cum se conserva si se restaureaza o ICOANA. De ce subliniez acest cuvant, pentru ca icoana nu este un tablou religios, ci este lucrarea Duhului Sfant pe pamant prin insasi mana omului, si este cea mai frumoasa si mai simtita prezenta a lui Dumnezeu pe pamant.

De aceea, cel ce doreste sa il aibe aproape pe Dumnezeu oricand trebuie sa aibe cel putin o icoana in casa si la pieptul sau!

Icoana este poarta catre Cer!

Cu dragoste fratesca intru Domnul!

Elena Ciuca

pictor restaurator arta iconografica

0722452717

ceraselaciuca@yahoo.com

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *